[0]

Kemi A STX - 2. juni 2021

Her kan du læse Studienets besvarelse af opgaverne, som blev brugt i eksamenssættet i Kemi A på STX den 2. juni 2021. Eksamenssættet bestod af 4 opgaver med i alt 15 delspørgsmål.

Her ser du et uddrag af løsningen til opgave 3 e:

Vi bemærker først, at chloroquin har 4 polære grupper (markeret med røde ringe):

Vi bemærker dog også, at chloroquin indeholder en del C-atomer, og dermed også må have upolære egenskaber. Ved hjælp af kommandoen 'Molecular Formular' i ChemSketch finder vi således molekylformlen for chloroquin, og ser her, at chloroquin har 18 C-atomer, hvilket er en hel del (alternativt kan man også bare tælle antallet af C-atomer). Chloroquin forventes dermed at have betydelige både hydrofile og hydrofobe egenskaber. De hydrofobe egenskaber kan forklare, at chloroquin er i stand til at trænge igennem lysosomers upolære membran.

Ifølge figur 3.7 indeholder chloroquin to grupper med syre-base egenskaber. Disse to grupper har såvel en syreform som en baseform. På figur 3.7 ser vi disse to gruppers respektive syreformer, idet N-atomerne er positivt ladede, og dermed hver har optaget en hydron. Når disse to grupper er på deres respektive baseformer har de ikke optaget en hydron, og må dermed være uladede. Ladninger bidrager kraftigt til et stofs hydrofile evner, og dermed må chloroquin være væsentlig mere hydrofil (og dermed væsentlig mindre hydrofob), når de to grupper er på syreformerne. Jo lavere ..

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Kemi A STX - 2. juni 2021

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.