Sådan forløber eksamen på STX / HTX

Sådan forløber eksamen på STX

Den skriftlige eksamen i Kemi A på STX er 5 timer lang og består normalt af 4 opgaver med i alt 15 spørgsmål. Svarene på de 15 spørgsmål indgår med samme vægt i vurderingen.

Alle hjælpemidler er tilladte til eksamen (undtagen internet).

De fleste opgaver består af tekst og figurer, men enkelte opgaver indeholder en video af et forsøg. Videoen er uden lyd.

Sådan forløber eksamen på HTX

Den skriftlige eksamen i Kemi A på HTX varer 5½ time, og er delt op i to dele:

  • Først en ½ times fælles forberedelse
  • Derefter en 5 timers individuel prøve

Den halve times fælles forberedelse

Før eksamen er i blevet inddelt i grupper. Der må maksimalt være fire i hver gruppe. Grupperne er lavet i samarbejde med din lærer og dine klassekammerater. 

Ved starten af den halve times fælles forberedelse, får i udleveret noget bilagsmateriale. I har altså ikke set selve spørgsmålene endnu, men da det udleverede bilagsmateriale skal bruges til senere at løse spørgsmålene, kan du få meget ud af at sætte dig ind i bilagsmaterialet og diskutere det med de andre i din gruppe. Jo bedre du forstår bilagsmaterialet, jo nemmere vil du have ved at løse spørgsmålene under den 5 timers individuelle prøve. Herunder ser du et eksempel på, hvordan bilagsmaterialet kan se ud.

Bilagsmaterialet fra skriftlig eksamen juni 2020
 

Kun brugere med et Studienet medlemskab kan se dette indhold. Køb adgang.

Derefter er der 5 timers individuel prøve

Efter den halve times fælles forberedelse starter eksamen for alvor. Du får nu udleveret alle spørgsmålene, og resten af eksamen er du helt på egen hånd.

Opgavesættet består typisk af 4 opgaver med i alt 18 spørgsmål. Svarene på de 18 spørgsmål indgår med samme vægt i vurderingen. 

Alle hjælpemidler er tilladte til eksamen (undtagen internet).

De fleste opgaver består af tekst og figurer, men enkelte opgaver indeholder en video af et forsøg. Videoen er uden lyd....

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind