Forberedelse til eksamen i Kemi

Opgaverne, der bliver stillet til eksamen, falder typisk indenfor nogle bestemte områder, og der er normalt tale om typeopgaver, som går igen år efter år. Det er altså en god idé at regne tidligere stillede eksamensopgaver.

For at tjekke om du har styr på, hvordan du løser opgaverne, kan du sammenligne dine besvarelser med Studienets vejledende besvarelser.

Ud over at træne gamle eksamensopgaver, er det vigtigt at få styr på det tekniske omkring eksamen. Du skal således have styr på, hvilke hjælpemidler, du skal have med, og hvordan de bruges optimalt til eksamen.

De overordnede emner

Opgaverne falder normalt inden for følgende områder:

Som nævnt er opgaverne næsten altid typeopgaver. Her finder du eksempler på de klassiske typeopgaver.

Løs tidligere stillede opgavesæt

Vi har på Studienet udarbejdet vejledende besvarelser til eksamensopgaverne fra de seneste år. En god øvelse er at løse disse sæt og derefter sammenligne din besvarelse med vores.

Eksamenssæt fra 2019 og 2020

Herunder findes vores vejledende besvarelser til eksamenssættene fra 2019 og 2020. For at få fat i opgavesættene kan du spørge din lærer, om han/hun vil hjælpe dig med at få fat i de eksamensopgaver, du gerne vil øve dig på. 

STXHTX

Du kan her hente alle vores vejledende eksempler på eksamensopgaver i kemi STX A og HTX A.

Sådan gør du

Når du løser sættene, bør du efterligne eksamenssituationen mest muligt. Du bør altså ikke bruge mere end 5 timer på at besvare spørgsmålene.

Hvis du ikke har så god tid, kan du i stedet forberede dig ved at kigge opgaverne igennem, nedskrive dine idéer til, hvordan du ville løse opgaverne og til sidst sammenligne disse idéer med vores besvarelser. På den måde kan du hurtigt tjekke, om du er på rette spor, eller om der er nogle udvalgte opgavetyper, du skal øve dig mere på end andre.

Når du løser opgaverne, kan du med fordel have fagkonsulentens forklaringer til de forskellige ”kodeord” eller ”typeord” i baghovedet. Typeord er fx analysér, forklar eller diskutér.

Du kan finde forklaringerne til typeordene her. ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind