[14]

Resumé og ordforklaringer

Resumé

Novellen “Ringen” af Karen Blixen handler om det unge, nygifte ægtepar, Lovise (Lise) og Konrad. De har kun været gift en uge og bor sammen på en stor gård, hvor Konrad har får. Lise kommer fra en rigere og mere fornem familie, så hun har måttet overtale sine forældre for at kunne gifte sig med Konrad. Parret har kendt og elsket hinanden, siden de var små, så deres ægteskab er i udgangspunktet meget lykkeligt. Også selvom deres liv sammen nu er fyldt med en masse trivielle hverdagsbegivenheder, som de ikke rigtig havde tænkt over, dengang de kæmpede for at få hinanden.

En dag vil Konrad vise Lise sine får, og de går hele vejen derud igennem haven, parken, engen og skoven. Lise keder sig lidt ved at høre sin mand tale løs om fåreavl. 

Det viser sig, at flere af fårene enten er skadede eller døde. Konrad og fårehyrden Matthias mistænker en bestemt fåretyv, der har hærget egnens gårde i månedsvis. Tre dage tidligere har hyrden på nabogården taget tyven på fersk gerning. Men selv om tyven brækkede sin arm, lykkedes det ham at dræbe nabogårdens hyrde, slå hyrdens søn bevidstløs og undslippe. 

Konrad og hyrden Matthias undersøger nogle ti...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind