Opbygning

Voteman er et skoleeksempel på berettermodellen

Voteman er opbygget helt stramt efter berettermodellen.

Fra 00:00 til 00:08 kommer anslaget. Votemans lange arm dræber en hipster, som ikke gider stemme til europaparlamentsvalget. Det skaber spænding og skal fange interessen hos publikum. Samtidigt viser det filmens konflikt, nemlig at få folk til at stemme.

Fra 00:08 til 00:30 kommer præsentationen. Vi ser Voteman have gruppesex i sit hovedkvarter, og vi ser ham rykke ud på sine delfiner, da han modtager et telefonopkald.

Fra 00:30 til 00:51 er et flashback til Votemans ungdom, som fungerer som uddybning af hans baggrundshistorie og filmens konflikter. Vi ser, at han som ung glemte at stemme og dermed mistede indflydelse på landbrugsstøtte, kanelsnegle og andre ting. Sekvensen afsluttes med point of no return, hvor vi hører, at Voteman har dedikeret sit liv til at få folk til at stemme.

Fra 00:51 til 01:20 kommer konfliktoptrapningen. Her forfølger Voteman nådesløst folk, der ikke vil stemme. Han gennemtæver dem og tvinger dem hen i valglokalet. Sekvensen afsluttes med klimaks, hvor vi ser en bunke af forsl...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind