Perspektivering

Sådan perspektiverer du i netop denne opgave

Der findes mange former for perspektiveringer. I analyserende artikel om kærlighed i lyrik beder opgaveformuleringen dig om at “inddrage andre tekster, du kender om kærlighed, i en perspektivering til det overordnede emne for artiklen”. Det overordnede emne er, “hvordan lyrik kan bruges til at beskrive kærlighed”. 

Bemærk, at der står “tekster”. Den brede betegnelse betyder, at det ikke behøver være digte; det kan godt være en sangtekst, en novelle eller noget helt tredje. Dog kan det være en god ide at holde sig til samme genre i en tekstperspektivering - og især her, fordi perspektiveringen skal bidrage til at sige noget om, hvordan lyrik kan beskrive kærlighed. Ofte er det lettere at sammenholde og perspektivere to tekster, der ligner hinanden, fx fordi de har samme forfatter eller emne, eller fordi de stammer fra samme tidsperiode.

Derfor er det bedste valg her at perspektivere til andre digte, og alternativt sangtekster, salmer eller folkeviser. Der står desuden “tekster” i flertal, så du kan ikke nøjes med kun at nævne én anden tekst. To ville være et godt...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind