Podcast

Her kan du høre vores podcast om novellen ”Jomfruen”. Novellen er skrevet af Kim Fupz Aakeson i 1996.

I podcasten diskuterer vi, hvordan novellen kan forstås og tolkes. Podcasten giver dig en god introduktion til novellen, som kan hjælpe dig med at din analyse og fortolkning.

Medvirkende

Kasper (ph.d. i Litteraturhistorie)

Michael (cand.mag i Dansk og Filosofi)

Signe (vært)

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra vores podcast:

Samtidigt har hun det med, at hun ikke bryder sig om at stikke ud – eller rage op over de andre, som kalder hende giraffen. Fortælleren konstaterer, at det er hendes ”opfindsomme omgivelser”, der har givet hende det her navn. Men her fornemmer man klart ironi fra fortællerens side. Det er ikke særligt opfindsomt at kalde en høj person for giraffen.

Men samtidigt fornemmer vi, at hun er udfordret af sin fysik, højden der, og så det at hun meget sent får bryster i forhold til de andre i klassen, og at hun så har munden fuld af metal, som der også står i introduktionen til hende. Og vi hører også om alle de her forskellige typer bøjler, nogle af dem endda med nakketræk. 

Det er virkelig den helt store tur, som hun er igennem der over nogle år. Inden hun så kan smide det og får at vide af tandteknikeren Karin, at hun er meget pæn. Den oplysning bliver på en eller anden måde hos hende. Og det er så også det, der er ved hende. Hun er ikke totalt selvudslettende, viser det sig. Hun har en vis indre samling om sig selv og tror på sig selv. Da de skal prøve kjoler, finder moren en kjole til hende, der er passende til mormorens fest. Men hun foretrækker en anden der til sidst, hvor vi så fornemmer, at hun bliver lige som supermodellerne, hun lige har kigget på. ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind