Modtager

Modtagergruppen var bred for Martin Luther King Jr.’s tale ”Jeg har en drøm”. Først og fremmest bestod den af en stor gruppe mennesker samlet foran Capitol-bygningen. Det var både sorte og hvide borgerrettighedsaktivister, som marcherede for lige rettigheder til sorte amerikanere.

Men talen blev også filmet og sendt i medierne, hvilket vidner om et generelt amerikansk og internationalt publikum. I videoen af talen ser man fx både hvide og sorte mennesker blandt publikum klappe og juble. Det er værd at bemærke, at afsenderen argumenterer for, at kampen for lige rettigheder også bliver støttet af dele af den hvide befolkning: ”… for mange af vore hvide brødre har, som deres tilstedeværelse her i dag beviser, indset, at deres skæbne er forbundet med vor skæbne.” (l. 48-49)

Talens indhold indikerer, at afsenderen retter sin tale mod sorte amerikanere, der kæmper for lige rettigheder, eller som er undertrykte og bliver diskriminerede af raceadskillelsen: ”Nogle af jer er kommet fra egne, hvor jeres søgen efter frihed har gjort jer omtumlede af forfølgelsens uvejr og rystede af politivoldens storme. I har været den frugtbare lidelses veteraner.” (l. 72-73)

Men talen er dog også rettet mod dem, som er imod borgerrettighedsbevægelsen, borgere såvel som myndigheder. MLK ønsker at fork...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind