Afsender

Afsenderen af ”Jeg har en drøm” er Dr. Martin Luther King Jr. Da han holdt talen i 1963, var han allerede en kendt lederskikkelse i USA’s borgerrettighedsbevægelse.

Borgerrettighedsbevægelsen (1955-1968) var en borgerlig og social bevægelse i USA, der på fredelige måder kæmpede imod raceadskillelsen og diskriminationen mod sorte amerikanere.

King havde ledet busboykotten i Montgomery og havde i 1962 - uden held - forsøgt at kæmpe imod raceadskillelsen i Albany i Georgia. Det hentyder han til i sin tale: ”Jeg har en drøm om, at en dag vil sønnerne af tidligere slaver og sønnerne af tidligere slaveejere kunne sidde sammen omkring broderskabets bord på Georgias røde bakker.” (l. 83-84)

Talen blev holdt ved marchen i Washington i 1963, som han hjalp med at organisere: ”Jeg er glad for at være sammen med jer i dag om, hvad der vil gå over i historien som den største demonstration for frihed…” (l. 1-2)

MLK var familiefar. I talen nævner han sine børn med det formål at gøre det lettere for publikum at relatere til ham og for at skabe en følelse af empati: ”jeg har en drøm - Om at...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind