Perspektivering

Periodemæssig perspektivering

”Polterabend” har flere postmodernistiske træk. Postmodernismen er kendetegnet ved at sætte mange spørgsmålstegn ved tilværelsen i stedet for at give svar. Den postmodernistiske tankegang gør sandhed og mening til relative begreber, som er afhængige af det enkelte individ. 

I “Polterabend” kender vi kun dén virkelighed og den sandhed, som vi ser igennem vores jegfortæller. Vi mærker, hvordan den virkelighed, vi får præsenteret, er stærkt præget af, hvordan jegfortællerens syn på verden er. Havde vi oplevet historien gennem Simons øjne, havde historien formentlig været e…

...

Temamæssig perspektivering

 “Polterabend” behandler temaet om at gå fra ungdomslivet til voksenlivet. Skridtet fra ungdomslivet til voksenlivet er et tidløst tema, som næppe bliver irrelevant at gøre sig tanker omkring. Derfor er novellen også stadig relevant i dag, og den vil formentlig fortsat være det i mange år fremover, i hvert fald så længe polterabenden som tradition består. 

Temaet om at gå fra ungdomslivet til voksenlivet er bestemt ikke nyt i litteraturens verden. I folkevisen “Elverskud” behandles samme tematik. I “Elverskud” dør brudgommen også lige før bryllup…

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind