[5]

Polterabend

I denne analysehjælp vil vi hjælpe dig med at forstå og analysere novellen "Polterabend". ”Polterabend” er skrevet af Jan Sonnergaard. Novellen er udgivet i 1997 i novellesamlingen Radiator.

"Polterabend" handler om en dag, som burde være sjov, men som går helt galt. Simon skal giftes med Eva, og deres venner og veninder har arrangeret en polterabend. Vi følger Simon og hans vennegruppe gennem druk og ydmygelser indtil Simon til sidst bliver skudt med en gaspistol under en slåskamp.

På de første sider i analysehjælpen kan du finde et resumé af “Polterabend”, ordforklaringer til de svære ord i novellen og en side med baggrundsinformation om traditionen med polterabend og om Jan Sonnergaards forfatterskab.

Derefter hjælper vi dig med selve analysen og fortolkningen. Der er også et afsnit om perspektivering.

Analysen indeholder arbejdsspørgsmål, som du kan bruge, hvis du vil øve dig i at analysere på egen hånd. På siderne derefter gennemgår vi grundigt alle de punkter, der normalt indgår i en analysemodel.

Uddrag

Her får du et kort uddrag af analysehjælpen:

Tema

“Polterabend” behandler temaet om overgangen fra ungdomslivet til voksenlivet. Den trækker på en klassisk fortælling om den usikkerhed og måske også frygt, som er forbundet med denne overgang. Usikkerheden skildres konkret i Simons dilemma: Skal han sige farvel til sine drengerøvsvenner for at blive voksen?

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Polterabend

[5]
Bedømmelser
 • 07-04-2024
  Givet af 3.g'er på STX
 • 20-02-2023
  Givet af 2.g'er på STX
 • 07-04-2022
  Givet af HHX-elev på 1. år
 • 19-09-2021
  Givet af 3.g'er på STX