Historie

Arabien på Muhammeds tid

Før man kan begynde at forstå islam, må man have kendskab til Muhammed. Man kender ikke nøjagtig året for Muhammeds fødsel, men omkring år 570 i byen Mekka. ​Befolkningen var beduiner præget af en gammel nomadekultur og en meget gammeldags kultur/levemåde. De var næsten selvforsynende og havde ingen kontakt til omverdenen. Kvindens stilling var dårlig, det var sønnerne der arvede og man satte tit nyfødte piger ud i ørkenen.

En truet samfundsform

På Muhammeds tid opstod der en krise for denne samfundsform. Mekka var blevet rigt, og begyndte at opløse de gamle traditioner. Rigdommen var meget ulige fordelt . Quraysh-klanen ejede stort set hele Mekka. Muhammed var født ind i denne. Traditionelle og religiøse værdier var truede.

Religionen før Muhammed

I det før-islamiske samfund dyrkede man naturguder, hellige sten osv. Mekka var blevet religiøs seværdighed, fordi den besad den hellige sorte sten – stenen var inde i den hellige bygning → ka'baen, som også senere blev den centrale helligdom i Islam. Guden "Allah" blev på den tid opfattet som en slags skabergud.

Forkyndelse og mo

...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind