Podcast

Her kan du høre vores podcast om den analyserende artikel om iscenesættelse af virkeligheden. I podcasten giver vi hjælp til at analysere og fortolke teksten, som indgår i opgaven. Nemlig uddraget fra dokumentaren Hvorfor er Ludwig ikke konge?  

Medvirkende

Jon Ottov Duus, cand.mag i Filosofi og Engelsk og redaktør i Dansk på Studienet.

Michael Balle Jensen, cand. mag. i Dansk og Filosofi og redaktør i Dansk på Studienet.

Vært: Signe Kroman Palsøe.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra vores podcast:

...der er et sted, hvor man ser Sorgenfri Slot, og så bliver der hurtigt klippet til den gule 60’er villa, hvor Ludwigs mor Camilla af Rosenborg bor i dag. Så det bliver sat på spidsen. Det var det, de havde. Det er det, de har nu. Man får den her fortælling meget direkte, at de har mistet noget, som de burde have haft. Det bliver også iscenesat som en form for drøm, fordi vi ser Ludwig, der er balletdanser, danse ballet foran Sorgenfri Slot med en lethed. Det kunne han have gjort der. Men vi ser så i næste klip, at han vågner op i sengen. Vi hører dramatiske strygere, og mor hun går og støver af. I eventyrerne er det tit dem fra det fattige hus eller hytte, der får slottet til sidst. Her bliver et omvendt eventyr. 

[…] 

Den scene, der sætter det allermest på spidsen, som du også har været lidt inde på, er der, hvor vi ser Ludwig i kongedragt. Der er lagt noget effektlyd på af en folkemængde, der tiljubler ham. Men så pludselig forsvinder kongedragten i spejlet, og han står i sit almindelige tøj. Og så hører man et suk. Der bliver det virkelig sat på spidsen, at han burde have haft det her, men det er taget fra ham. 

 ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind