Virkemidler

Her kan du læse om de virkemidler, som dokumentaren “Hvorfor er Ludwig ikke konge?” anvender til at iscenesætte Ludwig og hans familiehistorie. De fleste af virkemidlerne bliver brugt for at iscenesætte Ludwig som en mand, der er blevet snydt for sin retmæssige arv. 

Melankolsk musik og lav belysning giver åbningsscenen et dystert præg

Åbningsscenen i uddraget viser Ludwig i mørk belysning med et trist eller opgivende udtryk i ansigtet, sideløbende med at der bliver spillet melankolsk musik. Han står kortvarigt i lyset fra et vindue, men drejer dernæst hovedet tilbage til mørket:

Den dystre musik og belysning understreger Ludwigs budskab om den triste skæbnehistorie (00:15) i Hvorfor er Ludwig ikke konge?, 1. afsnit (2020)

Mens billederne vises, hører vi Ludwig opridse sin fortælling i en voice-over og berette om, at han kunne have været royal men ikke er blevet det (se også næste punkt). Ved disse kombinerede virkemidler får vi allerede fra starten af afsnittet et indtryk af Ludwig som en mand, der er blevet snydt for sin arv og føler sig dybt frustreret over det. 

Ordvalget i interviews og voice-over understøtter

...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind