International økonomi A - 25. maj 2022

Her finder du vores opgavehjælp til opgaverne fra skriftlig eksamen i International Økonomi A på HHX d. 25. maj 2022. Opgavesættet hed "Indien og udviklingsøkonomi".

Opgavesættet består af 3 opgaver som alle skal løses. På de følgende sider forklarer vi dig, hvordan vi løser de 3 opgaver:

Hvis du har brug for en generel vejledning i de forskellige opgavetyper som du kan støde på til eksamen i IØ, så kan du med fordel læse vores eksamensguide til skriftlig eksamen i International Økonomi A.

Her ser du et uddrag fra siden Opgave 2

I bilag 7 får vi at vide, at der er stor ulighed i Indien. De rigeste 10 % af befolkningen har en andel på ca. 55 % af den samlede indkomst i Indien, mens de fattigste 50 % af befolkningens andel er på ca. 15 %. Ulighed hæmmer væksten på flere måder. 

Ulighed hæmmer forbruget. Fattige har en højere forbrugskvote end rige. Det vil sige, at de bruger en større del af deres indkomst på forbrug. Efterspørgslen vil altså stige mere, hvis den fattige andel af befolkningens disponible indkomst stiger end når den rige del af befolkningens indkomst stiger. En lav efterspørgslen sætter en begrænsning for produktionen og dermed også BNP.

Ulighed vil ofte gøre det sværere for befolkningen at uddanne sig. Hvis en familie har få penge, så vil det give mere mening, at deres børn får et arbejde end at de kommer i uddannelse. På den måde kan børnene hjælpe med at sikre, at familien har nok til mad. Men det betyder, at man får en mindre veluddannet befolkning, hvilket er skadeligt for den økonomiske vækst.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

International økonomi A - 25. maj 2022

[9]
Bedømmelser
 • 03-11-2023
  Givet af HHX-elev på 3. år
  Hjalp mig med opgave så jeg ku holde J-Dag
 • 24-01-2023
  Givet af HHX-elev på 3. år
  Hej .
 • 21-05-2023
  Givet af HHX-elev på 3. år
 • 08-05-2023
  Givet af HHX-elev på 3. år