Kilder

På de følgende sider hjælper vi dig med at forstå nogle centrale kilder til industrialiseringen. Kilderne belyser især overgangen fra et landbrugssamfund til et industrisamfund, som indirekte påvirkede og forstærkede migrationen fra land til by. 

Det drejer sig om: 

Uddrag fra siden om kilden "Christian Christensen om fattigsdom" (1887): 

Teksten viser overordnet, hvordan industrialiseringen påvirkede arbejdslivet hos de nederste i samfundet, som var gået fra land til by i jagten på at finde et job og forsørge sin familie. I teksten ser vi f.eks., hvordan moderen er nødt til at leve en form for daglejertilværelse i byen, hvor hun vandrer rundt fra sted til sted for at finde arbejde og kun kan blive ansat i en kort tidsperiode ad gangen. 

Christian Christensen beskriver en udpræget grad af fattigdom blandt en arbejderfamilie i slutningen af 1800-tallet. Familien har meget lidt mad og må arbejde hele dagen - og nogle gange om natten - for at kunne forsørge sig selv. 

Teksten er en fin kilde til at belyse, hvordan nogle familier arbejdede og brugte alle deres kræfter på at forsørge deres familie. Efter landboreformerne i slutningen af 1700-tallet blev nogle folk nødt til at...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind