Det specifikke immunforsvar

Det specifikke immunforsvar angriber fremmede antigener

Det specifikke immunforsvar angriber målrettet patogener, der trænger ind i kroppen. Cellerne i det specifikke immunforsvar registrerer, at der findes fremmede antigener på overfladen af patogenerne. Antigener er overflademolekyler, som ikke findes hos kroppens egne celler. Patogener har f.eks. bestemte proteiner, som patogenerne bruger til at overleve i kroppen. Immunforsvaret registrerer disse fremmede antigener og igangsætter en immunreaktion imod patogenen med de fremmede antigener.

Det specifikke immunforsvar aktiveres af makrofager. Makrofager er celler i det uspecifikke immunforsvar, som udstiller patogeners antigener uden på deres celler. Når en makrofag viser det specifikke immunforsvar et antigen, begynder det specifikke immunforsvar at bekæmpe alle celler, virusser osv., der har netop dette antigen på deres overflade.

Celler i det specifikke immunforsvar

Nu vil vi opridse, hvilke celletyper der findes i det specifikke immunforsvar. Læg mærke til, hvilke overflademolekyler der findes uden på de forskellige celletyper, og hvordan overflademolekylerne binder til hinanden. Så er du rustet til at forstå immunforsvarets bekæmpels...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind