Ideologier og partier i dansk politik

I dette kapitel får du svar på, hvilken rolle de klassiske ideologier og deres videreudviklinger spiller i dansk politik. Du vil se, at det er svært at sætte de danske partier i nogle bestemte ideologiske kasser. De fleste partier blander tanker fra forskellige ideologier. Alligevel er de fleste partier mere påvirkede af nogle ideologier end af andre. Derfor giver det stadigvæk mening at se på ideologiernes indflydelse på dansk politik.

Liberalisme og neoliberalisme i dansk politik

I dette afsnit vil vi skelne mellem den politiske og økonomiske side af liberalismen. De to sider har nemlig meget forskellig indflydelse på dansk politik.

Politisk liberalisme i dansk politik

Den politiske liberalisme har haft en enorm indflydelse på dansk politik og har det stadigvæk. Den danske grundlov fra 1849 var meget inspireret af liberalismens tanker om demokrati og frihedsrettigheder. I dag er alle partier tilhængere af demokrati og mange frihedsrettigheder såsom ytringsfrihed, forsamlingsfrihed, trosfrihed og frihed til ikke at blive forfulgt for sin seksualitet. En del af forklaringen, på at alle partierne er ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind