Hyldest til hverdagen

I denne analysehjælp hjælper vi dig med at analysere og fortolke digtet ”Hyldest til hverdagen”. Digtet er skrevet af Dan Turèll og udgivet første gang i 1984. Det er også udgivet i 1993 som såkaldt spoken word-digt med musik af Halfdan E.

Vi er i øjeblikket ved at lave analysehjælpen. Indtil videre kan du høre vores podcast, som hjælper dig godt i gang med at forstå digtet. Vi tilføjer de resterende sider i analysehjælpen, så snart de er færdige.

Uddrag

Her kan du læse et kort uddrag af vores podcast:

Når man nævner alle de normale ting fra hverdagen i et digt, får man øje på dem som noget særligt. Det er tydeligt allerede i begyndelsen af digtet, hvor jeget siger: "Jeg holder af hverdagen / [...] Den langsomme opvågnen til den kendte udsigt / der alligevel aldrig er helt så kendt [...]". Den tankegang går igen. Hverdagen består af noget velkendt, men hvis man lige ser på det i et lidt andet tempo eller fra en lidt anden vinkel end afstand, end man normalt gør, så ændrer det sig en lille smule. Det ligger også i selve digtets titel - at det er en hyldest til hverdagen. Vi er vant til at hylde det særlige og det ekstraordinære. Alle undtagelserne. Men her er det det almindelige, der bliver hyldet. 

[...] Men der er også en fremhævelse af, at hverdagen er præget af gentagelser, s. Han taler om en rituel vandring til købmanden. Han taler om en konstant indkøbsliste. Han taler på et tidspunkt om en dagsorden, hvor han ikke mener en dagsorden som til et møde, men at hverdagen er ordnet på en eller anden måde.

 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Hyldest til hverdagen

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.