Noter

Her har du vores noter til analyse, fortolkning og perspektivering af Thomas Korsgaards roman Hvis der skulle komme et menneske forbi.

Komposition

Kompositionen i romanen er lineær. Bortset fra indledning og afslutning, hvor en voksen fortællerstemme ser tilbage, så følger fortællingen kronologisk hovedpersonens liv, fra han er 12 til sommerferien efter 9. klasse, hvor han er 15-16 år gammel. Romanen er opdelt i 53 kapitler, som hver især udgør nedslag i forskellige situationer fra hovedpersonens liv. Mange situationer fremhæver ydmygelser og følelser af afmagt. 

Samlet giver kompositionen udtryk for en hverdag uden struktur eller retning. Der er flere situationer, hvor handlingen spidser til. Men bortset fra situationer, hvor hovedpersonen opdager og senere indrømmer sin homoseksualitet, har de ikke rigtigt karakter af vendepunkter. Der er mange tilløb til, at hovedpersonen skal gøre op med sin baggrund og sin familie, men det sker aldrig. 

Personer

Tue

Tue er romanens hovedperson og fortæller. Han vokser op i en familie, som er præget af dårlige levevilkår samt psykiske og sociale problemer. Forældrene kæmper med deres egne udfordringer og er følelsesmæssigt fraværende i forhold til deres tre børn. For Tue betyder den dårlige opvækst, at han bliver opfattet som et problembarn i skolen, men i virkeligheden skyldes det manglen på forståelse og omsorg hjemmefra. 

Tue forsøger trods dette at skabe et godt forhold til forældrene, og han forsvarer også...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind