Tue

Tue vokser op i dårlige sociale kår

Hovedpersonen i Hvis der skulle komme et menneske forbi er drengen Tue. Vi følger ham fra han er 12 år til sommerferien efter 9. klasse. Tue vokser op i en familie, som er præget af dårlige levevilkår, psykiske og sociale problemer. 

Barndomshjemmet er en landejendom i nærheden af Skive i Midtjylland. Her driver faren et lille landbrug med malkekvæg. Han isolerer sig ofte fra resten af familien ved at tilbringe al sin tid i stalden. Men han kan også være voldelig over for børnene, og han har generelt svært ved at give udtryk for omsorg og kærlighed over for dem. 

Hjemmet er forfaldent og uhumsk. Det flyder med døde dyr og skrot på gårdspladsen, der lugter fælt over det hele, og huset er plaget af rotter. Det bliver også beskrevet, hvordan familien lever af madvarer af ringe kvalitet. 

Moren arbejder kun kortvarigt i begyndelsen af fortællingen, hårdt og opslidende natarbejde på en fabrik. Men tidligt i romanen bliver hun ramt af en langvarig depression efter at have aborteret et dødt foster. I det meste af romanen sidder hun derfor passivt  foran sin computer og spiller internetpoker. 

Familiens økonomi er evigt dårlig...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind