Forældrene Lonny og Lars

Lars (far)

Lars er Tues far. Ved bogens begyndelse er han 36 år gammel. Han forsøger at drive et landbrug, som består af en lille besætning af malkekøer og nogle få marker. 

Faren har dårlig økonomi

Lars er fanget mellem sin egne manglende evner som landmand og generelt dårlige vilkår for små landbrug. 

Vi hører således, hvordan gården er forfalden og beskidt, og at Lars ikke kan få ting til at vokse ordentligt. Men samtidigt får vi en fornemmelse af, at Lars kæmper mod en udvikling, som gør det vanskeligt at drive et mindre landbrug i det hele taget. Det går nemlig udmærket økonomisk for hans bror, der driver et stort svinebrug. 

Lars har urealistiske drømme om den store gevinst, som kunne redde alting for ham. Han følger fx med i aktiemarkedet på tekst-tv, selvom han ikke har aktier selv. Han tror også fuldt og fast på, at der kan være en indtægt i avl på hans hunde. Da lejligheden byder sig omlægger han sine lån til Schweizerfranc. Resultatet af farens spekulationer er, at han er nødt til at overdrage ejerskabet af gården og sætte sig i gæld til sin bror. 

I virkelighedens verden var tilsvarende spekulationer også årsag til mange katastrofale konkurser i landbruget i slutningen af 90’erne og starten af 00’erne. 

Han formår ikke at være der for familien

Lars har vanskeligt ved at engager...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind