Miljø

Det fysiske miljø

Hvis der skulle komme et menneske forbi foregår i et fysisk miljø, der fremstilles som utiltalende og ubehageligt. Der sættes navne på stederne, så vi ved at handlingen foregår i små byer i nærheden af Skive. Tue og hans familie bor i Nørre Ørum, der beskrives således i bogen:

Min familie boede langt inde i landet bag dæmningen bag byen. Skive ragede op midt i intetheden med sine høje siloer og stationsbygningen med over 12 afgange om dagen. Togene kørte til både København og Hamborg. På min side af dæmningen lå alle de små landsbyer. Nørre Ørum hed den flække, vi boede i. En forstad til mørket, klemt inde mellem utallige andre ligegyldige småbyer. Jeg tror ikke, det er godt for nogen at være der i længere tid, Der var så meget død overalt. (indl.)

I citatet her giver fortælleren en præsentation af sit barndomshjem og dets beliggenhed. Det er tydeligt, at fortælleren har en meget negativ holdning til sin hjemstavn, som han beskriver som “intetheden”, “flække”, “ligegyldig[e] og “En forst...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind