Komposition

Kompositionen er lineær, men fragmenteret

Hvis der skulle komme et menneske forbi af Thomas Korsgaard er komponeret som et lineært forløb. Vi følger hovedpersonen, fra han er 12 år til sommerferien efter 9. klasse. Her er han 15-16 år. 

Fortællingen er overordnet set kronologisk og altså ordnet i tidsmæssig rækkefølge. Kapitlerne er fortalt i datid. Men hvert af de 53 kapitler består af individuelle situationer og begivenheder, som ikke nødvendigvis kobles sammen med de efterfølgende kapitler. Bogen fremstår altså som en række nedslag i hovedpersonens liv:

En af de første dage efter juleferien var jeg på vej op på skoleinspektørens kontor. Der var ingen andre på gangene. Alle sad inde i deres klasselokaler. (kap. 3). 

De fleste kapitler handler om situationer og begivenheder, hvor hovedpersonen bliver ydmyget eller oplever en følelse af afmagt over for familien eller skolen. I kapitel 3 er han til eksempel på vej til skolens leder for at blive skældt ud for at have lavet ballade i en time. 

Men i mange andre kapitler er det familiens problemer, der i centrum. Det giver et samlet billede af en dårlig opvækst og socialt ringe kår, hvor...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind