Hvilken rolle har journalistik i dag?

I denne opgavehjælp hjælper vi dig med at skrive en debatterende artikel om "Hvilken rolle har journalistik i dag?". Opgaven stammer fra lærebogen Eksamensgenrerne dansk stx af Nicolai Rekve Eriksen, og den skal handle om journalistikkens rolle i samfundet i dag. 

I vores opgavehjælp får du først noget baggrundsviden, så opgavens tekster bliver lettere at forstå. Derefter gennemgår vi, hvordan synspunkterne i de to tekster til opgaven kan diskuteres. Vi kigger først på Asger Juhls ”Farvel til radioen, der ødelagde den gode stemning”, og dernæst kigger vi på Kurt Strands ”Den konstruktive journalistik er tiltrængt”. Til sidst får du hjælp til at vælge en vinkel, du kan lægge i den debatterende del af din opgave.

Opgaveformulering

Hvilken rolle har journalistik i dag?

Skriv en debatterende artikel, hvor du undersøger, hvilken rolle journalistik har – eller kan have – i samfundet i dag.

I din artikel skal du diskutere og debattere emnet ved bl.a. at inddrage Farvel til radioen, der ødelagde den gode stemning og et eller flere af de synspunkter, der bliver udtrykt i Den konstruktive journalistik er tiltrængt.

I din undersøgelse skal du særligt fokusere på:

– At diskutere, hvilken rolle journalistik bør spille i forhold til samfundsmæssige emner, idet du bl.a. inddrager hovedsynspunkter og argumenter fra "Farvel til radioen, der ødelagde den gode stemning".

– At underbygge dine synspunkter ved at inddrage konkrete eksempler på journalistik (fx konstruktiv journalistik og forskellige måder at bruge nyhedskriterierne på) samt forholde dig til andre synspunkter på emnet. Inddrag "Den konstruktive journalistik er tiltrængt".

– At præsentere emnet gennem en fokuseret indledning og diskussion og forsøge at overbevise din læser gennem en stærk og velgennemtænkt argumentation med en afslutning, der markerer dit synspunkt.

Omfang af din artikel: tre-fire normalsider a 2400 enheder (antal anslag inklusive mellemrum).

 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Hvilken rolle har journalistik i dag?

[2]
Bedømmelser
  • 06-04-2021
    Givet af 2.g'er på STX
  • 29-09-2020
    Givet af 3.g'er på STX