Podcast

Her kan du høre en podcast om Thomas Kingos salme ”Hver har sin Skæbne”. Salmen er også kendt som "Sorrig og Glæde de vandre til Hobe". Podcasten hjælper dig med at analysere og fortolke salmen.

Vi går i dybden med salmen, så du kan få en god start på dit arbejde med den. Du kan høre mere om dette:

00:00 Introduktion til tekstens genre og dens form

02:20 Analyse af det første vers

04:50 Analyse af det andet vers

06:55 Analyse af det tredje vers

08:30 Analyse af det fjerde vers

10:30 Analyse af det femte vers

14:30 Analyse af det sjette vers

18:25 Analyse af det syvende vers

20:45 Analyse af ottende vers

24:00 Fortolkning og tema

Du kan høre Line Kristensen, cand.mag. i Dansk og Engelsk, og Kasper Green Munk, ph.d. i Litteraturhistorie. Begge er redaktører i Dansk på Studienet. Værten er Signe Kroman Palsøe.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra podcasten:

Vi skal tale om en salme af Thomas Kingo fra 1681, som kan have lidt forskellige titler. Den hedder både "Den 14. sang", "Hver har sin Skæbne" og "Sorrig og Glæde de vandre til hobe". Men det er altså den samme salme. Det er Kasper og Line som er redaktører i Dansk på Studienet, som jeg har med til at tale om salmen. Kasper, kan du ikke starte med lige at opridse for os hvad det er for en salme vi har at gøre med. Jo altså, det er jo gammel tekst. Den er næsten 350 år gammel og det vil sige at noget af det første der springer i øjnene er, at der er ret mange vanskelige ord. Men når vi dykker ned i den lige om lidt, så skal det nok vise sig, at det egentlig alligevel er til at forstå. Det er jo en salme. Det betyder, det er en form for brugstekst. Altså den her er skrevet til en religiøs brug og er blevet blevet sunget - og bliver stadig sunget - i kirkerne af menigheden...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind