Hvad litteraturen kan betyde for os

I denne opgavehjælp giver vi dig inspiration og vejledning til at skrive debatterende artikel om ”Hvad litteraturen kan betyde for os”. Det er opgave 3 i det vejledende opgavesæt 1 på HF fra august 2018.

Vi gennemgår de tre tekster i opgavesættet og hjælper dig med at beskrive teksternes hoved- og undersynspunkter. Vi giver dig også inspiration til at diskutere teksternes synspunkter på en nuanceret måde. Endelig præsenterer vi dig for en række mulige vinkler til den debatterende del af din artikel.

Opgaveformulering

Skriv en debatterende artikel, hvor du med udgangspunkt i konkrete eksempler undersøger og diskuterer, hvad litteratur kan betyde for os og forsøger at overbevise din læser om dine synspunkter.

I din artikel skal du inddrage "Strunge, Kerouac, Hemingway og Knausgård integrerede mig i Danmark" (tekst 3a), "Hvad litteraturen kan" (tekst 3b ) og "17 bøger i 2017" (tekst 3c )

I din undersøgelse skal du anvende relevante tekstnedslag og særligt fokusere på:

- at diskutere, hvad litteratur kan betyde for os ved at inddrage hovedsynspunkter og argumenter fra Strunge, Kerouac, Hemingway og Knausgård integrerede mig i Danmark (tekst 3a), Hvad litteraturen kan (tekst 3b ) og 17 bøger i 2017 (tekst 3c )

- at underbygge din egen argumentation med konkrete eksempler

- at præsentere emnet gennem en fokuseret indledning og diskussion, og forsøge at overbevise din læser gennem en stærk og velgennemtænkt argumentation med en afslutning, der markerer dit synspunkt

Omfang af din artikel: tre-fire normalsider á 2400 enheder (antal anslag inklusive mellemrum)

Vejledning til debatterende artikel

Hvis du gerne vil have mere hjælp til opgavetypen, har Studienet lavet en vejledning til debatterende artikel. Vejledningen hjælper dig med, hvordan opgavetypen skal skrives og bygges op, og hvad du skal huske at have med. 

Debatterende artikel

Få hjælp til at skrive en debatterende artikel i Dansk. Vi fortæller, hvordan du skal forberede og bygge din artikel op. Med Studienets trin-for-trin vejledning vil du få hjælp i alle faser af arbejdet. Debatterende artikel er en genre, som altid er med i eksamensopgaverne på HF og STX.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Hvad litteraturen kan betyde for os

[1]
Bedømmelser
  • 13-11-2020
    Givet af HFe-elev på 2. år