HTX Engelsk A | 25. maj 2021

Her kan du få hjælp til at besvare den skriftlige eksamen i Engelsk A på HTX fra den 25. maj 2021. 

Assignment 1 beder dig om at omskrive en række sætninger på forskellige måder. Vi giver dig hints til, hvordan du kan gribe de enkelte sætninger an. 

Assignment 2 beder dig om at skrive en tekst om et billede, hvor du skal anvende både simpel tid og udvidet tid. Derefter bliver du bedt om at markere to eksempler på hhv. simpel tid og udvidet tid i din tekst og forklare, hvorfor du har anvendt den specifikke type tid i hvert eksempel. Vi giver dig hints til at formulere teksten og bruge tiderne korrekt.

Assignment 3 beder dig om at finde tre forskellige eksempler på genitiv i din besvarelse til Assignment 4, som du skal forklare. Vi giver dig hints til, hvilke typer genitiv du kan finde, og hvad du skal være opmærksom på i hvert tilfælde.

Assignment 4 lader dig vælge mellem forskellige opgavetyper. For det første kan du vælge at skrive om emnet conspiracy theories, hvor din besvarelse enten kan laves som argumentative essay eller manuscript for a speech. For det andet kan du vælge at skrive analytical essay om blogindlægget "Modern Day Cowboy: An Ode to Papaw" af Tennessee Martin. 

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs. 

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under de tre første opgaver, så du kan tjekke dine svar. 

Husk: Øvelse gør mester, så prøv først at løse opgaverne selv!

Mere hjælp

Vejledning til Delprøve 1 i Engelsk

I denne vejledning kan du finde hjælp til mange af de opgavetyper, som du kan møde i sprogopgaverne (‘Delprøve 1’) til den skriftlige eksamen i Engelsk. Vejledningen dækker typiske opgavetyper fra både STX, HHX, HTX og HF og giver både gode råd og konkrete eksempler på besvarelser.

Vejledning til analytical essay

Få hjælp til at skrive et analytical essay i Engelsk med Studienets trin-for-trin vejledning. Vejledningen kan både bruges til opgaver inden for fiction og non-fiction.

Vejledning til argumentative essay

Få hjælp til at skrive et argumentative essay i Engelsk med Studienets trin-for-trin vejledning. Denne vejledning er specifikt designet til at hjælpe dig med den genre, som hedder argumentative essay (eller bare essay). Du vil altid møde denne genre på HTX B, HTX A og EUX B, og den kan også dukke op på HHX A.

Vejledning til manuscript for speech

Få hjælp til at skrive et manuscript for speech i Engelsk med Studienets trin-for-trin vejledning. Denne guide er specifikt designet til at hjælpe dig med den genre, som hedder manuscript for speech. Du vil altid møde denne genre til skriftlig eksamen i Engelsk A på HTX, og den kan også dukke op på HHX.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

HTX Engelsk A | 25. maj 2021

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.