Hm.

Her kan du høre en podcast om novellen ”Hm.”. Novellen er skrevet af Klaus Rifbjerg og udkom i novellesamlingen Og andre historier fra 1964.

Podcasten hjælper dig med at analysere og fortolke novellen. Det kan give dig en god start på dit eget arbejde, hvis du skal fremlægge om den eller skrive en opgave. Du kan dog også lytte til podcasten, hvis du bare vil forberede dig til timerne.

Du får mest ud af podcasten, hvis du har læst novellen først.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra podcasten:

Vi skal tale om "Hm", en novelle af Klaus Rifbjerg, skrevet i 1964, og det er Niels Aage og Kasper, som redaktører i Dansk, som jeg har med til at tale om novellen. Niels Aage, hvad er det for en novelle, vi har at gøre med? 

Ja, det er en historie om en mand, hvis navn vi ikke får. Vi kender ikke hans navn. Han bliver bare omtalt som "han". Han er hovedpersonen i novellen, og det viser sig, at han har en affære med en nabokone. Han er gift med Eva, men nabokonen hun hedder så Hulda, og hun har en mand, der hedder Gregers, og de to par har rigtig meget med hinanden at gøre sådan rent venskabeligt. 

Men lige pludselig en dag, så ender det altså med, at manden her ender i sengen med Hulda. Så han indleder et forhold til hende i al hemmelighed. Eller i hvert fald stort set i hemmelighed, hvor de mødes en del gange og har sex og så videre. Og så viser det sig, at Hulda hun udvikler følelser for ham, og det bliver ligesom et problem, fordi det ikke rigtig gengældt, selvom han lidt lader, som om det er gengældt.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Hm.

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.