Hjemkomsten

Her kan du høre en podcast om novellen ”Hjemkomsten”. Novellen er skrevet af Martin A. Hansen og udgivet i novellesamlingen Manden fra Jorden fra 1947.

Podcasten hjælper dig med at analysere og fortolke novellen. Det kan give dig en god start på dit eget arbejde, hvis du skal fremlægge om den eller skrive en opgave. Du kan dog også lytte til podcasten, hvis du bare vil forberede dig til timerne.

Du får mest ud af podcasten, hvis du har læst novellen først.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra podcasten:

Vi skal tale om "Hjemkomsten", en novelle af Martin A. Hansen skrevet i 1945. Det er Niels Aage og Kasper, redaktører i dansk, som jeg har med til at tale om novellen. Niels Aage kan du starte med at introducere teksten for os? 

Ja, det er en novelle som Martin Hansen har skrevet i 1945, og det er her Anden Verdenskrig slutter. Martin A. Hansen var selv delvist involveret i verdenskrigen, han var modstandsmand, og mange af hans tekster handler om eller kan perspektiveres til Anden Verdenskrig og tiden efter den. 

Denne tekst handler om en anden krig, nemlig Napoleonskrigene i starten af 1800-tallet. Historien er om en rytter eller dragon eller soldat, der kommer hjem fra krigen i 1814 eller 15, hvor Napoleonskrigene er sluttet. 

Novellen handler om, at han var forlovet med en pige, men at hans bror har giftet sig med hende i stedet for ham og har fået børn med hende. De har også overtaget den gård, som han skulle have haft. Han havde været væk i krigen i mange år, og de havde ikke hørt fra ham, så de antog, at han var død. Derfor tog hans næstældste bror over og blev gift med den samme pige som han var forlovet med. Det kan synes mærkeligt.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Hjemkomsten

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.