Indledning

Indledningen er vigtig for din historieopgave, da du her fortæller din læser, hvad rammen for opgaven er, og du skal fange din læsers interesse. Skriv en klar indledning, der ridser emnet tydeligt op, og som viser, hvad du konkret vil analysere og kigge nærmere på i opgaven. Dette er også en stor hjælp til dig selv, for det gør dit arbejde meget mere fokuseret.

I praksis kan det være en god idé at lave en foreløbig indledning, som du i første omgang skal tænke som en hjælp til dig selv for at gøre dit analysearbejde mere fokuseret. Når du så har skrevet hoveddelen af din opgave, kan du gå tilbage og renskrive din indledning. Det kan også være nemmere at skrive indledningen helt færdig, når du rent faktisk ved, hvad din opgave indeholder. 

Opdeling og omfang af din indledning

Du bør opdele din indledning i to dele. Først skal du præsentere dit emne og vise, hvorfor det er fagligt relevant at arbejde med. Dernæst skal du præsentere din problemformulering, som jo handler om, hvad du helt præcist vil undersøge om emnet og hvordan, du vil gøre det. 

Der findes ikke nogen regel for, hvor lang en indledning skal være, men en god idé er at skrive mellem 100 og 250 ord. Selvom det ikke er meget, kan det godt betale sig at afsætte tid til at skrive en ordentlig indledning. Indledningen er det førstehåndsindtryk din lærer får af opgaven, og det er altid en fordel at starte godt ud! 

Første del: Præsenter dit emne

Som det første i din indledning skal du præsentere emnet. Her er det en god idé at introducere til emnet på en overordnet m...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind