Diskussion

Den sidste store del af din opgave, inden konklusionen, er diskussionsdelen. Det er her, du skal besvare den diskuterende del af problemformuleringen. At lave en god diskussion (som ikke bare bliver en redegørelse) tæller meget op i bedømmelsen af din opgave. 

Skriv en god diskussion

En god diskussion i opgaven er ikke bare ’en sludder for en sladder’ om emnet. I diskussionen skal du derimod samle trådene fra redegørelsen og analysen – og derudfra vise dine faglige evner til at udlede pointer og perspektiver på emnet. 

Hold fokus: Hold fokus på dit emne og din problemformulering. Særligt på kravene til den diskuterende del af problemformuleringen. En oplagt måde at holde fokus på er at diskutere, hvordan dine analyser og fortolkninger kan pege på en overordnet besvarelse af din problemformulering. 

Sammenlign: Det skaber ofte en god diskussion at stille to af de centrale holdninger op over for hinanden og sammenligne dem. Det skal selvfølgelig være centrale holdninger, som du har arbejdet med i enten redegørelsen eller analysen af din opgave. Du kan også sammenli...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind