Metoder

I historieopgaven skal du vise, at du kan lave en undersøgelse ud fra faglige metoder. Metoder er måden, du indsamler og behandler viden på i et fag. I Historie kan det fx være en kildekritisk metode eller undersøgelse af historiske fremstillinger. 

Kildekritisk analyse

Når du bruger bestemte metoder i din historieopgave, så handler det om, at du arbejder med tingene på en systematisk måde, sådan at andre let kan se, hvilken tilgang du har valgt.

Historiefaget beskæftiger sig med at undersøge og fortolke historien. Det sker primært gennem analyse af historiske kilder, hvor historikeren forsøger at fortolke kilden og dermed få en forståelse af forhold i historien.  

I fortolkningen af kilderne vil historikeren bruge en kildekritisk metode, hvor han eller hun bl.a. ser nærmere på, om kilden er troværdig og pålidelig i forhold til de begivenheder, den beretter om. Kildekritikken er nødvendig, fordi kilderne fortæller noget om en fortid, som vi ikke selv er i. Derfor er man nødt til at overveje, om kilderne giver et troværdigt bud på, hvordan fortiden faktisk var.

Beretninger og levn

Oftest vil vi...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind