Download vejledningen

Vi anbefaler, at du downloader denne vejledning og nedenstående webbøger, så du kan bruge dem i forberedelsestiden, hvor du ikke må have adgang til internettet. Du kan downloade produkterne via vores app. Læs også vores vejledning til at downloade webbøger.

Historisk metode

Historisk metode

I denne vejledning kommer vi ind på de forskellige metoder, der benyttes i Historie. Metoderne er især gode at kende, når du skal til eksamen eller skrive en større skriftlig opgave i Historie som fx DHO, SRP eller SSO.

Kompendier til Historie

Studienets kompendier til historie findes til mange historiske perioder og emner. I dem får du en oversigt over vigtige begivenheder og en klar og præcis forklaring på, hvad du bør vide om perioden eller emnet. I hvert kompendium gennemgår vi også centrale historiske kilder. 

Oplysningstiden

Du kan bruge dette kompendium, hvis du gerne vil have et overblik over oplysningstiden, eller hvis du skal læse til eksamen eller skrive opgave om nogle af de ting, der skete fra slutningen af 1600-tallet og frem mod slutningen af 1700-tallet.

Den kolde krig

I dette kompendium kan du få hjælp til at arbejde med den kolde krig. Dette emne er populært at inddrage i større skriftlige opgaver (fx SRP, SSO og SRO), men du kan også møde det i den daglige undervisning. Vores guide giver dig et grundigt overblik over emnet samt forslag til konkrete kildetekster, som du kan inddrage i dit arbejde.

Cubakrisen

I dette kompendium kan du få hjælp til at arbejde med Cubakrisen. Det er et populært emne at inddrage i større skriftlige opgaver (fx SRP, SSO og SRO), men du kan også møde det i den daglige undervisning. Vores kompendium giver dig et grundigt overblik over emnet samt forslag til konkrete kildetekster, som du kan inddrage i dit arbejde.

Borgerrettighedsbevægelsen i USA

I denne topic guide kan du få hjælp til at arbejde med borgerrettighedsbevægelsen. Dette emne er meget populært at inddrage i større skriftlige opgaver (fx SRP, SSO og SRO), men du kan også møde det i den ordinære undervisning.

Vietnamkrigen

I dette kompendium guide kan du få hjælp til at arbejde med Vietnamkrigen. Dette emne er populært at inddrage i større skriftlige opgaver (fx SRP, SSO og SRO), men du kan også møde det i den daglige undervisning. Vores kompendium giver dig et grundigt overblik over emnet samt forslag til konkrete kildetekster, som du kan inddrage i dit arbejde.

Apartheid i Sydafrika

I dette kompendium kan du få hjælp til at arbejde med emnet apartheid. Dette emne er meget populært at inddrage i større skriftlige opgaver (fx SRP, SSO og SRO), men du kan også møde det i den almindelige undervisning.

Den amerikanske borgerkrig

I dette kompendium kan du få hjælp til at arbejde med den amerikanske borgerkrig og slaveriet i USA. Det er populære emner at inddrage i større skriftlige opgaver (fx SRP, SSO og SRO), men du kan også møde dem i den daglige undervisning.