B-niveau

På de næste sider kan du læse, hvordan mundtlig eksamen i Historie B foregår. Siderne er opdelt efter uddannelse. Du kan vælge din uddannelse på listen herunder for at få hjælp til eksamen i Historie B.

HHX B

HF B

HF B enkeltfag

Uddrag fra siden om selve eksaminationen

Efter du har holdt dit oplæg, følger samtalen med lærer og censor (10-15 min.). Her begynder eksaminationen, som du kender den fra andre eksaminer. Her uddyber du dit analysearbejde med kilderne og din diskussion uddybes. Lærer og censor spørger ind til dele af dit oplæg, og ser hvor godt du har styr på tiden, der omkranser dit emne.

Voteringen tager typisk et par minutter, hvor du venter ude på gangen mens lærer og censor kommer frem til din karakter. Lad være med at gå for langt væk, da du hurtigt bliver kaldt ind i lokalet igen.

Det behøver ikke være et dårligt tegn, hvis voteringen tager ekstra lang tid (selvom man let kan blive nervøs!). Hvis lærer og censor er lidt uenige om karakteren, kan det tage lidt længere tid at komme frem til den endelige vurdering. Her sidder lærer og censor og kigger grundigt på de noter, som de har taget, mens du var inde.

Når du kommer ind igen vil lærer og censor normalt starte med at fortælle din karakter direkte, så du ikke skal vente i spænding længere end højst nødvendigt. Herefter giver de måske en kort begrundelse for karakteren - men det er lidt forskelligt og kommer også an på...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind