[33]

Historie mundtlig eksamen

Her kan du få hjælp til mundtlig eksamen i Historie på STX, HHX og HF. Vi giver dig gode råd om, hvordan du bedst kan læse op til eksamen, bruge din forberedelsestid optimalt og levere en god præstation ved eksamensbordet.

Du får hjælp til at arbejde med problemstillinger, spørgsmål, kildekritik og perspektivering, og vi viser et eksempel på en disposition for fremlæggelsen.

Vejledningen dækker eksamen på gymnasiet i Historie ASTX og HF, samt eksamen i Historie BHHX, HF og HF-e. Der gælder lidt forskellige regler for eksamensformerne, derfor har vi opdelt vejledningen, så du kan finde præcis de informationer, som du har brug for til den eksamensform, som du skal op efter.

Derefter får du hjælp til eksamenslæsning, eksamensdagen, forberedelsestiden og selve eksaminationen. Her får du også links til materialer på Studienet, som det kan være en stor hjælp at downloade.

Uddrag fra siden om hvordan du forbereder dig til eksamen

Historie kan virke som et stort over uoverskueligt fag. Men hvis du sætter dig grundigt ind i din undervisningsbeskrivelse, vil du være godt rustet til at forberede din eksamenslæsning. Det kan faktisk godt lade sig gøre at skabe et overblik over forløbene på ganske få dage.

Start med at sortere det materiale, som I har brugt i undervisningen. Du skal dele det op efter de forløb, som står på undervisningsbeskrivelsen. Lav mapper på din computer opdelt på forløbene til elektroniske tekster og en fysisk mappe til tingene, som er udleveret på papir. Hvis du inddeler forløbene efter de samme titler som din undervisningsbeskrivelse, gør du det lettere at overskue og finde rundt i. Gennemgå så dine noter fra undervisningen og sørg for også at inddele dem efter forløbene.

Til eksamen kommer du ikke direkte op i tekster fra undervisningen, men derfor er det alligevel vigtigt, at du har styr på dem, fordi eksamensspørgsmålene ofte vil ligge tæt op ad de læste tekster. Desuden vil de være vigtige at inddrage i forhold til perspektivering og samtalen ved eksamen.

Når du har skabt dig et overblik over det materiale, du har, så er det tid til at læse op på forløbene. Her vil det handle om at få styr på emner, temaer og problemstillinger i de enkelte forløb og på forløbenes tilknytning til de historiske perioder.

Derfor bør du tage et forløb ad gangen. Begynd med at læse den sekundærlitteratur, som handlede om forløbet – fx et kapitel i en historiebog, som I har læst om forløbet.  Derefter kan du tage fat på kilderne.

Skriv eventuelt et kort resumé for hver tekst. Så vil du...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Historie mundtlig eksamen

[33]
Bedømmelser
  • 11-06-2021
    Givet af 3.g'er på STX
    Har givet mig et relevant forståelse for historie eksamens forløb og hvad der forventes af mig inde til eksamen.
  • 20-06-2021
    Givet af 3.g'er på STX
    Er denne artikel og dens indhold stadig relevant og korrekt i juni 2021?
    Ja, vejledningen er skrevet ud fra de gældende læreplaner og vejledninger fra Undervisningsministeriet.
    Givet af: Studienet.dk redaktionen
  • 19-06-2023
    Givet af 3.g'er på STX
    mesterværk, studienet hæver min karakter med mindst 5
  • 19-06-2023
    Givet af HHX-elev på 3. år