HHX Engelsk A | 3. december 2020

I denne opgavehjælp får du hjælp til at besvare den skriftlige eksamen i Engelsk A på HHX fra den 3. december 2020. 

Assignment 1 giver dig et kort tekstuddrag og beder dig om at finde seks substantiver (navneord), der bøjes forskelligt i pluralis. Du skal derefter bøje dine udvalgte eksempler og forklare reglen for bøjningen. Vi giver dig hints til at udvælge forskellige eksempler og skrive de korrekte forklaringer.

Assignment 2 giver dig et tekstuddrag og beder dig om at udføre fire forskellige underopgaver. Først skal du forklare brugen af ing-form i fem forskellige tilfælde. Derefter skal du finde eksempler på anvendelsen af to typer kommaer. Efterfølgende skal du finde to forskellige helsætninger, og til sidst skal du lave en syntaktisk analyse af en sætning fra teksten. Vi giver dig hints til at løse alle fire underopgaver korrekt.

Assignment 3 beder dig om at skrive en e-mail på vegne af en forhandler af bæredygtigt sportstøj, som vil sælge en ny kollektion af bæredygtige sports-mundbind til en kæde af sportsforretninger. Vi giver dig hints og gloser, som kan hjælpe dig til at formulere en e-mail, der dækker alle relevante punkter. 

Assignment 4 lader dig vælge mellem to underopgaver. I 4A skal du skrive et manuskript til en tale om emnet Social media and social responsibility ud fra fire forskellige kilder. I 4B skal du skrive et analytical essay om Michelle Obamas tale fra the Democratic National Convention i 2020. Vi hjælper dig med at inkludere de obligatoriske punkter i hver opgave, og vi giver dig forslag til at skabe sammenhæng i besvarelsen. 

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs. 

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under de tre første opgaver, så du kan tjekke dine svar. 

Husk: Øvelse gør mester, så prøv at løse opgaverne selv først!

Mere hjælp

Vejledning til Delprøve 1 i Engelsk

I denne vejledning kan du finde hjælp til mange af de opgavetyper, som du kan møde i sprogopgaverne (‘Delprøve 1’) til den skriftlige eksamen i Engelsk. Vejledningen dækker typiske opgavetyper fra både STX, HHX, HTX og HF og giver både gode råd og konkrete eksempler på besvarelser.

Vejledning til analytical essay

Få hjælp til at skrive et analytical essay i Engelsk med Studienets trin-for-trin vejledning. Vejledningen kan både bruges til opgaver inden for fiction og non-fiction.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

HHX Engelsk A | 3. december 2020

[1]
Bedømmelser
  • 26-10-2021
    Givet af HHX-elev på 3. år