HHX Engelsk A | 25. maj 2021

I denne opgavehjælp får du hjælp til at besvare den skriftlige eksamen i Engelsk A på HHX fra den 25. maj 2021. 

Assignment 1 tager udgangspunkt i et kort videoklip og beder dig om at finde og nedskrive en række verballed i forskellige tider, herunder også enkelte i udvidet tid. Vi giver dig hints til at identificere tiderne korrekt og få hele verballeddet med i hvert tilfælde.

Assignment 2 giver dig et tekstuddrag og beder dig om at udføre fire forskellige underopgaver. Først bliver du bedt om at forklare to eksempler på do-omskrivning. Dernæst bliver du bedt om at finde fire forskellige verballed, som indeholder fire forskellige modalverber. Herefter skal du finde eksempler på to slags konjunktioner, og til sidst skal du lave en syntaktisk analyse af en sætning. Vi giver dig hints til at løse alle fire underopgaver korrekt.

Assignment 3 beder dig om at skrive en e-mail på vegne af SONY Europe, som har haft forsinkelser i leveringer af Playstation 5 til den britiske supermarkedskæde Sainsbury's. Vi giver dig hints og gloser, som kan hjælpe dig til at formulere en e-mail, der dækker alle relevante punkter. 

Assignment 4 lader dig vælge mellem to underopgaver. I 4A skal du skrive et argumentative essay om emnet Britishness and National Identity ud fra seks forskellige kilder. I 4B skal du skrive et analytical essay om novellen "May the Best Man Win" af Kit de Waal. Vi hjælper dig med at inkludere de obligatoriske punkter i hver opgave, og vi giver dig forslag til at skabe sammenhæng i besvarelsen. 

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs. 

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under de tre første opgaver, så du kan tjekke dine svar. 

Husk: Øvelse gør mester, så prøv at løse opgaverne selv først!

Mere hjælp

Vejledning til Delprøve 1 i Engelsk

I denne vejledning kan du finde hjælp til mange af de opgavetyper, som du kan møde i sprogopgaverne (‘Delprøve 1’) til den skriftlige eksamen i Engelsk. Vejledningen dækker typiske opgavetyper fra både STX, HHX, HTX og HF og giver både gode råd og konkrete eksempler på besvarelser.

Vejledning til analytical essay

Få hjælp til at skrive et analytical essay i Engelsk med Studienets trin-for-trin vejledning. Vejledningen kan både bruges til opgaver inden for fiction og non-fiction.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

HHX Engelsk A | 25. maj 2021

[2]
Bedømmelser
  • 08-04-2022
    Givet af HHX-elev på 3. år
  • 08-02-2022
    Givet af HHX-elev på 3. år