HHX Engelsk A | 18. august 2020

I denne opgavehjælp får du hjælp til at besvare den skriftlige eksamen i Engelsk A på HHX fra den 18. august 2020. 

Assignment 1 giver dig et kort tekstuddrag og beder dig om at finde pronominer (stedord) af fem forskellige typer: personlige, possessive, relative, demonstrative og ubestemte. Vi hjælper dig med at finde relevante eksempler i tekststykket.

Assignment 2 giver dig et tekstuddrag og beder dig om at udføre fire forskellige underopgaver. Først skal du bestemme tid for otte markerede verballed og afgøre, om de står i udvidet eller simpel tid og aktiv eller passiv. Derefter skal du finde tre adjektiver bøjet i tre forskellige grader. Så skal du forklare placeringen af fem adverbialer (biled) og lave sætninger med to af dem. Til sidst skal du lave en syntaktisk analyse af en sætning fra teksten. Vi giver dig hints til at løse alle fire underopgaver korrekt. 

Assignment 3 beder dig om at skrive en e-mail på vegne af en hotelkæde, som har misset en betaling til deres leverandør af sæbe og nu har brug for udsættelse. Du får samtidig fem specifikke punkter, som du skal komme ind på i din mail. Vi giver dig hints og gloser, som kan hjælpe dig frem mod en god besvarelse. 

Assignment 4 lader dig vælge mellem to underopgaver. I 4A skal du skrive et manuskript til en tale om emnet A Nation of Immigrants ud fra fire forskellige kilder. I 4B skal du skrive et analytical essay om teksten "Why Do We Hate Immigrants" af Kevin Powell. Vi hjælper dig med at inkludere de obligatoriske punkter i hver opgave, og vi giver dig forslag til at skabe sammenhæng i besvarelsen. 

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs. 

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under de tre første opgaver, så du kan tjekke dine svar. 

Husk: Øvelse gør mester, så prøv at løse opgaverne selv først!

Mere hjælp

Vejledning til Delprøve 1 i Engelsk

I denne vejledning kan du finde hjælp til mange af de opgavetyper, som du kan møde i sprogopgaverne (‘Delprøve 1’) til den skriftlige eksamen i Engelsk. Vejledningen dækker typiske opgavetyper fra både STX, HHX, HTX og HF og giver både gode råd og konkrete eksempler på besvarelser.

Vejledning til analytical essay

Få hjælp til at skrive et analytical essay i Engelsk med Studienets trin-for-trin vejledning. Vejledningen kan både bruges til opgaver inden for fiction og non-fiction.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

HHX Engelsk A | 18. august 2020

[2]
Bedømmelser
  • 14-09-2022
    Givet af HHX-elev på 3. år
  • 20-04-2021
    Givet af HHX-elev på 3. år