HF Engelsk B | 2. december 2020

I denne opgavehjælp får du hjælp til at besvare den skriftlige eksamen i Engelsk B på HF fra den 2. december 2020. 

Assignment 1 giver dig et kort tekstuddrag og beder dig om at omskrive alle verber i præteritum (datid) til præsens (nutid). Vi giver dig hints til at finde de relevante verber og bøje dem korrekt. 

Assignment 2 giver dig et kort lydklip og beder dig om at finde fire eksempler på ord i fire forskellige ordklasser. Vi giver dig hints til at finde ordene og sortere dem korrekt efter ordklasse.

Assignment 3 giver dig ti synonymer til ordet "match", som fordeler sig mellem to forskellige hovedbetydninger. Du skal sortere synonymerne efter betydning og derefter skrive en kort tekst, hvor du bruger mindst fire af dem. Vi giver dig hints til at sortere ordene og skrive en tekst, hvor de kan bruges. 

Assignment 4 giver dig 14 brudstykker, som skal sættes sammen til to grammatisk korrekte og meningsfulde sætninger. Vi giver dig hints til at sortere brudstykkerne efter emne og sammensætte dem i den korrekte rækkefølge. 

Assignment 5 beder dig om at omskrive en uformel e-mail til en mere høfligt formuleret version, som samtidig skal indeholde en række ord og vendinger. Vi giver dig hints til at ramme den korrekte stil og anvende de obligatoriske ord og vendinger. 

Assignment 6 beder dig om at skrive summary, short analytical essay og discussion. Du kan vælge imellem tre underopgaver: 6A handler om novellen “That Same Sea” af Adrian Markle, 6B handler om emnet co-parenting, og 6C handler om kortfilmen “Light My Fire” af Bobb Barito. Vi hjælper dig med at inkludere de obligatoriske analysepunkter i hver opgave, og vi giver dig idéer til at skabe sammenhæng i besvarelsen.

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs. 

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under de fem første opgaver, så du kan tjekke dine svar. 

Husk: Øvelse gør mester, så prøv at løse opgaverne selv først!

Mere hjælp

Vejledning til Delprøve 1 i Engelsk

I denne vejledning kan du finde hjælp til mange af de opgavetyper, som du kan møde i sprogopgaverne (‘Delprøve 1’) til den skriftlige eksamen i Engelsk. Vejledningen dækker typiske opgavetyper fra både STX, HHX, HTX og HF og giver både gode råd og konkrete eksempler på besvarelser.

Guide til skriftlig eksamen i Engelsk B på HF

I denne guide kan du få et overblik over skriftlig eksamen i Engelsk B på HF. Her kan du finde en detaljeret gennemgang af denne prøveform. Du får også gode råd til, hvordan du forbereder dig bedst muligt, samt hvad du skal være særlig opmærksom på under selve eksamen.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

HF Engelsk B | 2. december 2020

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.