Perspektivering

Herman Bang er en kendt forfatter indenfor det, vi kalder for det moderne gennembrud, som opstod i 1870erne i Danmark. Særligt for Herman Bangs litteratur i denne periode er, at hans skrivestil er meget impressionistisk og naturalistisk. Naturalismen interesserer sig særligt for miljøet og de livsbetingelser, individet er vokset op under. Dette kan vi også se i ”Frøkenen”, fordi novellen fokuserer meget på miljøbeskrivelser. Frøkenen bliver fremstillet i sit lokalmiljø i byen, hvor hun er vokset op.

Vi lærer også lidt om frøkenens forhistorie igennem novellen og kan altså se, hvilke miljømæssige forhold der har haft betydning for, hvor hun er havnet som gammel. Frøkenen er eksempelvis aldrig blevet gift, men er blevet gammeljomfru. På denne måde påtaler novellen, hvordan frøkenens miljø og forhistorie har stor betydning for, at hun nu som gammel sidder alene og er ensom.

Vi kan se Herman Bangs impressionistiske skrivestil i ”Frøkenen”, fordi beskrivelserne i novellen er meget realistiske...

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind