Resumé

Novellen handler om en den unge smukke Franz Pander, der drømmer om et liv i samfundets absolutte top. Franz Pander vokser op i et fattigt miljø i Hamborg. Hans mor er vaskekone, og det antydes, at Franz Pander er et resultat af en affære, som moderen har haft med en anden mand.

Franz Pander skiller sig markant ud fra barndomsmiljøet. Han har smukke, fine træk, han bander ikke, og han bruger ikke tiden sammen med sine jævnaldrende. Han ønsker at blive ”Kelner”, et tysk ord for tjener, der også var almindeligt på dansk i 1800-tallet. Han er opslugt af at slentre omkring på de fornemme gader i Hamborg. Han har et uudslukkeligt begær efter rigdom og skønhed. Franz Pander længes væk fra sin egen baggrund, og han begærer den velstand og status, der er forbundet med et liv i overklassen.

Som 14-årig kommer han i lære på en knap så fornem restaurant. Her fortæller kroejerens søn noget om, hvordan det er at være tjener på de dyre hoteller i London. Han fortæller også en historie om en ung, smuk...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind