Genre

"Foran Alteret" er på mange måder en typisk novelle. Vi gennemgår de forskellige træk systematisk, så du har helt styr på genretrækkene.

Teksten bryder dog på to punkter med den typiske novelle. For det første fokuserer den på personernes indre tanker. For det andet har den ikke et typisk vendepunkt, fordi intet forandrer sig undervejs. Vi fokuserer derfor på disse to træk og deres virkning.

”Foran Alteret” har de fleste af novellegenrens typiske kendetegn

Noveller har en række typiske kendetegn, som ”Foran Alteret” lever op til. Noveller er typisk bygget op om et enkelt handlingsforløb eller nogle få situationer. Hele ”Foran Alteret” udspiller sig i en eneste situation, nemlig selve vielsen i kirken af Adolf og Agnes.

Novellers handling indeholder som regel en form for konflikt mellem personerne. I ”Foran Alteret” er konflikten ikke åbenlys, men den er tydeligt til stede under overfladen. Agnes ønsker ikke at blive gift med Adolf, men det bliver hun alligevel, fordi mændene i høj grad styrer kvindernes liv.

Noveller foregår typisk i løbet af et begrænset tidsrum og i et afgrænset, realistisk miljø. Det gælder også for ”Foran Alteret”. Tidsrummet er vielsen, og miljøet er Københavns borgerskab. Derudover er der nogle udenforstående tilskuere fra andre københavnske socialgrupper, der er til globryllup.

Novelle...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind