Resumé

“Ørneflugt” handler om ørnen Klavs, der som unge bliver taget i pleje i præstegården. Her lever ørnen side om side med præstegårdens mennesker og tamme dyr. Somme tider får Klavs en følelse af længsel og hjemve. Så spreder han vingerne ud og forsøger at flyve. Han falder dog hver gang til jorden, da hans vinger er stækkede, dvs. klippede så han ikke kan flyve.

Da den gamle præst dør, glemmer folkene på gården at stække Klavs’ vinger. En dag sidder Klavs pludselig på præstegårdens tagryg, uden at han selv ved, hvordan han er kommet derop. Hurtigt bliver Klavs dristigere, og han flyver lykkelig over himlen i store sving.

Synet af en hunørn får Klavs til at flyve endnu hurtigere og længere bort. Hunørnen kalder på ham og lokker ham med helt op over de høje bjerge, hvor Klavs aldrig har været før, og hvor ørnene er de eneste levende væsner.

Pludselig gribes Klavs dog af angst og uhygge over alt det ukendte. Han længes efter den hjemlige og trygge præstegård, og han flyver tilbage mod hjemmet. Tilbage på gården s...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind