Genre

“Ørneflugt” har mange typiske novelletræk

Ørneflugt har en del typiske novelletræk. Den typiske novelle er blandt andet kendetegnet af at have fokus på få personer. Det er også tilfældet i “Ørneflugt”. Her følger vi Klavs og hans udvikling meget tæt. Der optræder også andre personer – præsten, præstedøtrene og hunørnen – men disse har kun biroller i fortællingen.

Den typiske novelle har også et centralt vendepunkt. I vendepunktet sker der noget afgørende for hovedpersonen. Det ser vi også i “Ørneflugt”. Her optræder vendepunktet, da Klavs indser, at han er i stand til at flyve. Dette sted i novellen har afgørende betydning for den videre handling, fordi det er dét, der gør Klavs i stand til at udforske verden uden for præstegården.

En typisk novelle foregår over et begrænset tidsrum, fx i løbet af nogle få timer eller en dag. Handlingen i “Ørneflugt” kan også siges at foregå i et begrænset tidsrum. Hoveddelen af novellens handlingsforløb kredser om dén dag, hvor Klavs opdager, han kan flyve og bevæger sig væk fra præstegården. Dog får vi en grundig...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind