Film af Helle Helle

I denne analysehjælp får du hjælp til at analysere novellen "Film" af Helle Helle. Vi gennemgår de vigtigste elementer i teksten, som det er godt at have med i analysen. Derudover får du også et resumé af teksten, baggrundsinformation og hjælp til at perspektivere og fortolke teksten. 

Præsentation af teksten

Titel: "Film"
Forfatter: Helle Helle
Genre: Novelle

Helle Helle (f. 1965) er en dansk forfatter af romaner og noveller. Hun debuterede i 1993 med Eksempel på liv og har i sin karriere vundet adskillige litterære priser. Hun er særlig kendt for en minimalistisk skrivestil og en nøgtern realisme. Novellen ”Film” blev udgivet som en del af novellesamlingen Rester i 1996

Uddrag

Herunder kan du læse et uddrag af vores analysehjælp: 

Titlen underbygger biografgængernes passivitet

Titlen ”Film” har særlig betydning i novellen. En titel på en tekst leder altid vores tanker i nogle bestemte retninger, når vi læser teksten. Titlen har derfor betydning for, hvordan vi læser en tekst, fordi titlen er det første, vi læser. I ”Film” leder titlen os på et overordnet plan hen på selve miljøet i novellen. Miljøet i novellen er et biografmiljø, hvilket vi netop forbinder med at se film.

Vi kan dog også forstå titlen på et dybere plan. En film er noget, vi sidder passivt og ser på. Det kan vi sammenligne med biografgængernes passive adfærd i novellen. I novellen hører vi, at biografgængerne sidder passivt og ser til, imens kvinden ligger bevidstløs på gulvet. Der er derfor en lighed mellem fremstillingen af personernes passive håndtering af situationen med kvinden og titlen ”Film”.

Når man ser en film, bliver man desuden på en måde trukket ind i filmens univers og ud af virkeligheden. I ”Film” får vi et indtryk af, at personerne har et forvrænget billede af virkeligheden. Det virker slet ikke til, at personerne forholder sig til situationens alvor, da kvinden er faldet om og ligger bevidstløs på gulvet.

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Film af Helle Helle

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.