Resumé

Nattergalen foregår i Kina på kejserens slot og i byen og landet omkring slottet. Kejseren bor på et prægtigt slot lavet af porcelæn, og rundt omkring slottet er der den smukkeste have. Uden for haven ligger der en stor skov, som går helt ned til havet. I skoven bor nattergalen, en lille og beskeden fugl der synger helt fantastisk smukt.

Kejseren har imidlertid aldrig hørt om nattergalen, og han finder først ud af, at den eksisterer, da han læser om den i en bog, som han får tilsendt. Han bliver meget forundret og beordrer sin øverste tjener, Cavaleren, til straks at finde den og bringe den til ham.

Det viser sig, at heller ikke Cavaleren eller andre på slottet har hørt om nattergalen. Først da Cavaleren møder en lille fattig kokkepige i slottets køkken, finder han én, der kender til nattergalen. Kokkepigen følger Cavaleren og det halve hof ud i skoven, hvor de finder den lille fugl.

Nattergalen indvilliger i at komme og synge for kejseren, selv om den egentligt foretrækker at synge ude i skoven. Kejseren og hele resten af landet bliver meget begejstrede for nattergalens sang, ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind