Miljøbeskrivelse

Teksten har et klassisk eventyrmiljø

Overordnet set er der tale om et klassisk eventyrmiljø i ”Nattergalen”. Det ser vi bl.a. ved, at eventyret foregår i et kejserrige med et universelt præg. Vi ved ganske vist, at kejseren er kejser af Kina, men vi fornemmer, at det i højere grad er for at gøre eventyret eksotisk, end det er afgørende for selve fortællingen. Den kunne ligeså godt have foregået i et hvilket som helst kejserrige.

Udover kejseren er eventyret befolket af fx hoffolk, fattige folk og dyr med menneskelige træk (nattergalen). Det er også kendetegnende for et klassisk eventyrmiljø. H.C. Andersen gør ofte brug af det klassiske eventyrmiljø i sine eventyr, selvom der er tale om kunsteventyr og dermed en slags eventyr, der er mere moderne end de gamle folkeeventyr. Det kan du læse mere om i afsnittet eventyrtræk.

Virkning

Det klassiske eventyrmiljø er med til at fortælle læseren, at her er tale om et eventyr. Det betyder, at læseren kan trække på noget af sin viden om eventyrgenren. Når fx ”Nattergalen” foregår i et kejserrige med et universelt præg, indikerer det for læseren, at fortællingen er universel. Det gør det nemmere for os at identificere os med fortællingens budskab og de forskellige karakterer.

Det fysiske og sociale miljø ude i naturen beskrives meget positivt

Naturen beskrives med meget positive ord i ”Nattergalen”. Det ser vi fx i indledningen, hvor skoven beskrives på følgende måde:

blev man ved...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind