Budskab og morale

Budskabet er, at det kan være overvældende at forlade det liv, man kender

Budskabet i ”Hyrdinden og Skorstensfeieren” er, at det kan være svært og overvældende at forlade det liv og de omgivelser, man kender. Det kommer især til udtryk i fremstillingen af hyrdinden. Hyrdinden virker meget opsat på at flygte ud i verden sammen med skorstensfejeren, efter at hun har hørt om Kineserens og Gedebukkebeens planer for hendes fremtid. Hun virker fast besluttet på at tage ud i verden, selv da skorstensfejeren spørger hende, om hun er sikker på, at hun har mod på at følge med ham og aldrig vende tilbage igen.

Det viser sig dog at være meget svært og overvældende for hyrdinden, da de er kommet ud gennem skorstenen og ser ud i den store verden. De når kun lige at kravle op gennem skorstenen, før hyrdinden mister modet og længes efter at komme hjem på bordet igen.

Hyrdinden ved, at hun muligvis vil blive tvunget til at gifte sig med Gedebukkebeen, hvis hun tager hjem igen. Den store verden er dog så overvældende for hende, at hun beder skorstensfejeren om at følge hende hjem igen, selvom hun er klar over risikoen for at blive tvunget ind i et ægteskab, hun ikke ønsker. Fremstillingen af hyrdinden er ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind