Resumé

I "Den grimme Ælling" møder vi en andemor, der ruger utålmodigt på sine æg. Vi hører om den dag, alle æggene klækker – på nær ét, som er større end de andre. En gammel and kommer forbi og mener, at der er tale om et kalkunæg, og at dets fremtid er håbløs. Hun råder derfor moren til at lade det ligge, så hun kan fokusere på at lære de andre ællinger at svømme. Moren afslår og ruger videre på det sidste æg. Da det klækker, kommer en “stor og styg” unge ud: den grimme ælling.

Moren tager den grimme ælling og sine andre unger med ind i andegården. Andegårdens beboere møder den grimme ælling med fjendtlighed, fordi han ikke ligner de andre ænder. Den grimme ælling må finde sig i drilleri fra hele andegården, selv fra sine søskende og til sidst også sin mor.

En dag får han nok og flyver over andegårdens hegn til mosen, hvor vildænderne holder til. Her møder han to vildgæs, som tilbyder ham at tage med på træk til en anden mose med hunvildgæs. Imidlertid skydes de to vildænder ned af nogle jægere, og den grimme ælli...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind